Jediný nočný zápas priniesol víťazstvo Brooklynu nad Blazers

07. 04. 2015, 09:25 » Review - Autor: Michal Škubla


(zdroj: Nbasket.cz)
Pôvodne sa v deň finále Final 4 NCAA nehráva žiaden zápas NBA, kvôli nepriaznivému počasiu však v januári museli zápas medzi Brooklynom a Portlandom preložiť a náhradný termín vyšiel práve na dnešok. Nets to však zrejme príliš nevadí, pretože v posledných zápasoch majú výbornú formu, čo potvrdili aj dnes proti Blazers a vyzerá, že si playoff nenechajú utiecť ani tento rok.


BKN Brooklyn - POR Portland 106:96

V jedinom nočnom súboji, keďže kvôli finále univerzitnej ligy NCAA nebolo na programe viac zápasov, si domáci Brooklyn Nets dokázali poradiť s Portlandom a výrazne posilnili svoje šance na playoff. V súboji dvojičiek Lopezových jednoznačne vyšiel ako víťaz Brook, ktorý nastrieľal 32 bodov a pridal k nim 9 doskokov, zatiaľ čo hosťujúci Robin zaznamenal len 8 bodov a 7 doskokov. Najlepším strelcom hostí bol s 36 bodmi Damian Lillard, Blazers opäť chýbali LaMarcus Aldridge, Nicolas Batum aj Chris Kaman. Oba tímy strieľali so 45% úspešnosťou streľby z poľa.

Perličky:
* Zápas sa mal pôvodne uskutočniť už 26.januára, ale bol preložený na dnešok kvôli nepriaznivému počasiu.
* Výborná forma Nets súvisí aj so skvelými výkonmi Derona Williamsa, ktorý dnes v noci zaznamenal double-double za 24 bodov a 10 asistencii.
* Oba vzájomné zápasy v tejto sezóne vyhral domáci tím a vždy o 10 bodov.

Statistické review zápasu najdete ZDE.


Nejlepší hráči noci:
Damian Lillard
Lillard, Damian
BODY: 36
Deron Williams
Williams, Deron
ASISTENCE: 10
Meyers Leonard
Leonard, Meyers
DOSKOKY: 15
Bojan Bogdanovic
Bogdanovic, Bojan
PLUS/MÍNUS: +20
Robin Lopez
Lopez, Robin
BLOKY: 2
Damian Lillard
Lillard, Damian
TROJKY: 6/11